Rijnmonddarts
Seizoen: 2022-2023

Wesley PlaisierWesley Plaisier heeft afgelopen zondag de World Masters op zijn naam geschreven. Wesley, bij Rijnmond Darts spelend in de Eredivisie bij The Marvels, is de eerste Nederlandse winnaar van dit toernooi in zestien jaar en daarin de opvolger van Michael van Gerwen.

Plaisier haalde de eindstrijd na zeges op onder meer Shaun McDonald (5-0), Chris Landman (5-4), Davy Proosten (5-2) en Danny Lauby Jr (6-5).

Een Rijnmond Darts speler in de finale van de eerste World Masters in Nederland: beter kon eigenlijk niet.

Wesley laat al het hele jaar zien dat hij misschien wel de beste darter zonder PDC tourkaart is, en dit hoopte hij met een titel af te maken. In de finale wist Copeland met met een 121-finish voor een 12-darter nog wel op gelijke hoogte te komen, maar vanaf dit moment was het woord aan Plaisier. Met legs in 17, 14, 15 en 17 snelde hij naar een 5-1 voorsprong. Copeland kon nog een leg pakken door missers van Wesley, maar verder kwam hij niet. Na een 14-darter maakte Plaisier het met een 118-finish vakkundig af. Voor het eerst sinds 2006, toen Michael van Gerwen zegevierde, won er zo weer een Nederlander de World Masters.

Wesley Plaisier: 96.27
Barry Copeland: 95.93

Uiteraard feliciteren wij Wesley met dit succes en hopen wij voor hem dat dit een mooie opstap is naar (nog) meer succes in de dartswereld.