1e Gesloten Rijnmond Darts 2017/2018

Op zondag 19 november 2017 werd de eerste gesloten Rijnmond Darts van dit seizoen gespeeld. Het eerste toernooi werd gehouden in Tapperij Tijdloos te Papendrecht. Om 12:45 uur hadden zich 8 dames en 35 heren ingeschreven voor het toernooi. Zoals van tevoren vermeld zou er eerst in poules worden gespeeld en daarna de knock-out fase. Bij de dames werden dit 2 poules van 4 en bij de heren 8 poules van 4 en 1 van 3.

Bij de dames waren het Daisy van Driel en Ria de Pan die als poulewinnaar verder gingen terwijl Dushie Wouters en Anouk van Lokum als 2e in de poule eindigden. Na de poules werden de kruisfinales gespeeld.

In de verliezers ronden waren dat Lydia Wouters tegen Cindy Nieuwenhuijzen en die werd gewonnen door Lydia met 3-0 en Linda Gorter tegen Antoinette Lammers en deze werd met 3-2 gewonnen door Linda. De finale ging dus tussen Lydia Wouters en Linda Gorter. De finale werd uiteindelijk een prooi voor Lydia met een winst van 4-1.

In de winnaars ronde gingen de kruisfinales tussen Daisy van Driel en Anouk Lokum die werd gewonnen door Daisy met 4-0 en Dushi Wouters en Ria de Pan en deze werd met 4-3 gewonnen door Dushi. De finale ging dus tussen Daisy van Driel en Dushi Wouters. In de poule stonden de dames ook al tegenover elkaar en toen wist Daisy de winst te pakken. Het was Dushi die in de finale aan het langste eind trok door te winnen met 5-1.

Er werd bij de dames helaas geen 180 gegooid deze keer. De hoogste finish kwam met een finish van 110 op naam te staan van Anouk Lokum.

De einduitslag van de dames:
Winnaars ronde
1e  Dushi Wouters
2e  Daisy van Driel
3e  Anouk Lokum
3e  Ria de Pan

Verliezerronde
1e  Lydia Wouters
2e  Linda Gorter
3e  Cindy Nieuwenhuijzen
3e  Antoinette Lammers

Bij de heren wisten Michael van Dijk, Johnny Monte, Ron Kars, Ruud v.d. Spek, Thom v.d. Herik, Vincent v.d. Boogaert, Stefano van Engelen, Winston v.d. Graaf en Jan Karel zich als poulewinnaar voor de winnaarsronde te plaatsen.

In de finale van de verliezers ronde stonden Jurgen Hoogvliet en Patrick Toom tegen over elkaar. Jurgen bereikte de finale door op zijn weg Dennis de Haan met 3-1, Wilco Mulder met 3-1 en Rowdy Rook met 3-0 te verslaan. Patrick dit op zijn weg met Uwe Lammers 3-1, Arjo van Golen en Lorenzo Verroen met 3-1. De finale werd uit eindelijk een prooi van Jurgen Hoogvliet met een winst van 4-1.

De finale van de winnaars ronde ging tussen Jan Karel en Andrew Helsemans. Jan bereikte de finale door te winnen van Michael van Dijk 3-1, Simon Aupperlee 4-1 en Wilbert van Veen 4-3. Hetzelfde deed Andrew met Jeroen van Die 3-1, Winston van de Graaf 3-0, Ruud van der Spek 4-1 en Patrick Luijendijk 4-1. De heren zaten ook bij elkaar in de poule en toen wisten beide heren een keer te winnen. In de finale was het Andrew Helsemans die met een winst van 5-0 de toernooiwinst voor zich op eiste.

De heren wisten in totaal 34 maal 180 te gooien en daarvan namen Jan Karel en Jurgen Hoogvliet de meeste van voor hun rekening met ieder 5 stuks. De hoogste finish kwam op naam te staan van Wilbert van Veen met een finish van 136.

De eindstand bij de heren:
Winnaars ronde
1e  Andrew Helsemans
2e  Jan Karel
3e  Wilbert van Veen
3e  Patrick Luijendijk

Verliezerronde
1e  Jurgen Hoogvliet
2e  Patrick Toom
3e  Rowdy Rook
3e  Lorenzo Verroen

De 2e gesloten Rijnmond Darts is op zondag 28 januari 2018 en wordt gehouden in Reijerparc te Ridderkerk. We hopen een ieder daar weer te kunnen verwelkomen en in te schrijven voor 12:45 uur.

Ger en Lydia

« Terug