Hallo Rijnmond-Dartsleden

Het nieuwe seizoen staat op punt van beginnen. Op maandag 4 september start de nieuwe competitie zoals u ongetwijfeld al op onze site hebt kunnen zien en hebt gelezen. Welkom dus bij weer een nieuw seizoen van Rijnmond-Darts.

Eerst even terugkijkend op het vorige seizoen waar The Marvels als eredivisie kampioen naar Nijkerk mochten en daar de honneurs namens Rijnmond fantastisch waarnamen. Zij eindigden na een jammerlijk verloren halve finale tegen de latere kampioen op een gedeelde 3e plaats. Dat betekent 3e van Nederland en is geen geringe prestatie. Natuurlijk wensen wij hen dit jaar weer alle succes in de competitie toe om hun titel te prolongeren. Niet alleen hen maar alle teams overigens!!!
 

Ook het eindtoernooi werd druk bezocht en iedereen liet zich de gerechten van de barbecue goed smaken. Ook dit seizoen sluiten we weer af met toernooi EN barbecue. U zult daar t.z.t. op de site meer over lezen.
 

Een site trouwens, die u goed in de gaten moet blijven houden, want voor het eerst dit jaar zal er geen boek meer verschijnen (dit is kostendrukkend en werd bijna niet meer gelezen). En we willen de contributie net als de afgelopen 10 jaar gewoon hetzelfde blijven houden. Alle informatie uit het boek staat dus op de site of komt op de site net als dit voorwoord. Beginnend met het ophalen van de spullen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

Als alles in orde is (u hebt mutaties doorgegeven en betaald) dan kunnen die spullen (wedstrijdblok, bekerformulieren en inlogcode) al op 27 augustus tijdens het Havenzicht koppel worden meegenomen. Lukt dit niet dan gaan Ria en Jan op 29 augustus vanaf 19.30 uur nog een keer in Havenzicht zitten om deze uit te reiken. Stuur dus even iemand langs om die enveloppen te halen (dat kan 1 persoon voor meerdere teams zijn). Let op: alles moet wel in orde zijn natuurlijk.

 

Tot slot de competitie zelf!!!

Het zal u niet ontgaan zijn dat er in alle divisies dit jaar vrije weken zijn!!! Dat heeft te maken met het feit dat er geen 14 teams (streefaantal) meer in alle divisies pasten. In de 2e divisie hadden we de keuze om 3 divisies van 10 ploegen te houden met slechts 18 wedstrijdjes, of 2 divisies van 15 teams te maken met 28 wedstrijden. We hebben voor dit laatste gekozen, wat weer tot gevolg had dat alle divisies naar een schema van 16 teams moesten worden gezet.

Dit moet omdat er maar liefst 40 teams of horecagelegenheden een verzoek hadden ingediend om sommige teams wel gelijktijdig, en andere teams juist niet gelijktijdig te laten spelen. Daarvoor moet je dezelfde schema’s draaien. Aan al die wensen is voldaan nu en het enige verschil met “vroeger” is dat je nu niet allemaal tegelijk vrij bent maar 4 verschillende vrije weken per team hebt (2e div 2 weken). Het aantal wedstrijden blijft gewoon 26 (was vorig jaar zelfs 24 met divisies van 13). In alle “moeilijke” weken (Kerst, Pasen, Dutch open etc.) zijn wel vrije weken gepland of vindt de bekerronde plaats. Dit om zoveel mogelijk teams tegemoet te komen.

 

We hopen dat het weer een spannend en sportief seizoen zal gaan worden!!!

May the darts be with you!!

 

Namens Rijnmond-Darts

Hans Ooyen

« Terug