Rijnmonddarts
Seizoen: 2021-2022

Het is een knap ingewikkelde tijd. Onzekerheid en verandering is misschien wel de nieuwe werkelijkheid. We hebben op dit moment te maken met nieuwe maatregelen in de coronacrisis. Deze nieuwe maatregelen hebben helaas ook consequenties voor onze geliefde dartsport.

WDF World Open & WDF World Championship Qualifiers
Vanwege de aangescherpte maatregelen hebben de WDF en de NDB besloten om de World Open, die plaats zou vinden op 4 december 2021, af te gelasten. De WDF World Chamionship Qualifier op 5 december gaat wel door. Naast de Nederlandse editie in de Bonte Wever in Assen komt er een Engelse editie. Dit alles om zo het aantal darters op één locatie en het aantal reisbewegingen te beperken. Deze beslissing is dus genomen in het belang en veiligheid van de spelers. Zo kunnen alle Nederlanders die deel willen nemen alsnog een poging wagen. Check hier het hele bericht.

NK 2021
Wij hebben tot onze grote spijt ook moeten besluiten om het NK 2021 te cancelen vanwege de huidige coronamaatregelen. Tot 4 december is het niet mogelijk om een dergelijk evenement met honderden mensen te organiseren. Wij verwachten dat 12 december nog te vroeg komt en hebben daarom besloten het NK 2021 niet door te laten gaan. Dit om nu duidelijkheid te bieden en geen onnodige kosten te hoeven maken. Het NDB Rankingseizoen zal nu beginnen met de eerste NDB Ranking op 23 januari. De laatste Ranking van het seizoen zal het NK Darts 2022 zijn, waarvoor iedereen zich dan gratis kan inschrijven!

LaCo & SL
De Landelijke Competitie (LaCo) en de SuperLeague (SLN), waarvan alle wedstrijden zonder uitzondering overdag worden gespeeld, gaan met de kennis van nu gewoon door. Dit zal natuurlijk wel altijd zonder publiek zijn. Bij de locatie is er een verplichte CTB check, maar sporten (ook binnen 1,5 meter) is toegestaan in de horeca. Tijdens de komende 3 weken (de periode waarvoor de nieuwe maatregelen sowieso gelden) staat er 1 speelweek op het programma voor zowel de LaCo als de SLN. Daarna is er nog 1 speelweek in december gepland voor dit jaar. Voor teams die het toch niet wenselijk vinden om te spelen bieden we de mogelijkheid om de wedstrijd te verzetten. De teams dienen dan wel tijdig contact op te nemen met de competitieleider.

TOTO Dutch Open Darts 2022
Wij hebben besloten nu nog geen besluit te nemen over het wel of niet doorgaan van de TOTO Dutch Open Darts 2022 in februari. Hiervoor wachten we de persconferentie begin december nog af. Indien de TOTO Dutch Open Darts niet door kan gaan in februari gaan wij dit evenement naar alle waarschijnlijkheid doorschuiven naar het voorjaar.

JDC World Championship 2021
Zoals het er nu naar uitziet vertrekt er volgende week maandag een jeugdploeg (2x 4 spelers) naar Gibraltar. Dit besluit is genomen na overleg met alle ouders en aangezien de coronasituatie in Gibraltar beduidend beter is dan in ons eigen land. Tevens is het voor veel van deze jeugdspelers, vanwege hun leeftijd, de laatste kans om voor het Nederlands jeugdteam uit te komen. Die kans willen we ze natuurlijk erg graag bieden.

Paradarts Winmau World Trophy
In het laatste weekend van november staat ook de Paradarts Winmau World Trophy in België op het programma. De situatie in België is momenteel ook aan het verslechteren. Vanavond is er persconferentie in België over nieuwe maatregelen. Afhankelijk van de uitkomst van de persconferentie is de organisatie voornemens om dit evenement te verplaatsen naar het voorjaar 2022. Zodra wij meer weten zullen we dit uiteraard delen.

Regionale competities
Wij begrijpen dat het voor alle lidorganisatie ook weer onzekere en lastige tijden zijn. Hier hebben we het uitgebreid over gehad in de online meeting op 16 november. Veel van de lidorganisaties hebben gelijk afgelopen weekend al het een en ander gecommuniceerd hoe ze nu verder gaan. Verschillende ideeën werden gisterenavond ook benoemd. De NDB heeft aangegeven dat de finaledagen eventueel nog kunnen verschuiven indien dit voor de regionale competities beter uit komt.

Mochten er naar aanleiding van bovenstaande vragen zijn, bel of mail dan vooral even naar het Bondskantoor